Zaczynają się 19 stycznia, a kończą 1 marca ? mowa o feriach zimowych. Niewątpliwie dla uczniów jest to czas odpoczynku i zabawy. Niestety nie wszyscy będą mieli okazję wyjechać na zimowiska.…
Prawie 1800 uczniów odwiedziło interaktywne miasteczko edukacyjno-rozrywkowe "Planeta Energii" 23 i 24 maja w Jaworze."Planeta Energii" przyjechała do Jawora jako nagroda dla klasy II sportowej ze Szkoły Podstawowej nr 5 im.
Czy śmiech może przyspieszyć proces zdrowienia? Eksperci twierdzą, że tak. Chorzy, szczególnie ci zmagający się z nowotworem, przez cały czas powinni dbać o dobry humor. Warto o tym pamiętać nie tylko w Światowy Dzień Wal
Dlaczego Gdynia ciągle zadziwia nowoczesnym wyglądem? Czy gdyńska architektura lat 20.-30. jest już zabytkiem? O modernistycznej zabudowie Gdyni, która rozwinęła się 80 lat temu na skalę niespotykaną w żadnym innym mie
Michał Macierzyński z redakcji portalu Bankier.pl został jednym z trzech laureatów prestiżowej nagrody dziennikarskiej im. Mariana Krzaka. Po raz pierwszy w historii dziennikarz portalu internetowego odebrał tak ważną dla
Spotkaj się z ekspertami i zdobądź wiedzę na temat sektora energetycznegoJuż 21 maja na Stadionie Narodowym inwestorzy indywidualni będą mogli uczestniczyć w konferencji, która przybliży im specyfikę sektora energetyczneg
Dwa złote, srebrny i brązowy medal z 63. Targów Wynalazczości, Badań Naukowych i Nowych Technologii BRUSSELS INNOVA przywieźli naukowcy Politechniki Gdańskiej. Targi odbyły się w połowie listopada.…
Już w najbliższą środę, czyli 17 października odbędzie się kolejne Spotkanie Specjalne z cyklu „Po Robocie” organizowane przez Fundację InternetPR.pl we współpracy z warszawskim klubem Level. Jak zwykle nie
Srebrny Tukan z Ekwadoru, emaliowana misa z Chin oraz ręcznie wykonana szkatułka z Egiptu to jedne z wielu przedmiotów przekazanych PCK na aukcję internetową Allegro przez Panie Ambasador i Żony Panów Ambasadorów akredytowanych
W najbliższy weekend Kalisz stanie się europejską stolicą smaków. O najlepszą strawę dla podniebienia i duszy zadbają kucharze, restauratorzy oraz artyści z Polski i wielu innych krajów. O odrobinę smakowitych po