Twórca wiodącej obecnie na świecie Teorii Mocy Składowych Fizycznych Prądu (CPC), prof. dr hab. inż. Leszek S. Czarnecki z Uniwersytetu Stanowego w Louisianie w USA odwiedzi naszą politechnikę. 14 czerwca o godz. 10.15 w
Z optymizmem, ale rzeczowo ku przyszłościWyniki sondażu Reader?s DigestRealiści i pragmatycy, umiarkowani optymiści, którzy chcą inwestować w swoją przyszłość, a dla których najważniejszą wartością jest rodzina i
Jak obudzić ciało z zimowego snu i pozostać w klimacie relaksu? Trzeba tchnąć energię w nasze termoreceptory. Pomogą w tym rozgrzewające masaże robione wprawnymi dłońmi specjalistów. Dla zdrowia i urody!…
ING Bank Śląski, jako reprezentant grupy Fundatorów i Darczyńców Fundacji Sztuki Polskiej ING, otrzymał nagrodę w konkursie Sztuka cenniejsza niż złoto, nagradzającym instytucje sektora finansowego za promowanie i
Rewitalizacja Królewskiej Fabryki Karabinów przy ul. Łąkowej w Gdańsku stała się tematem pracy konkursowej studentów architektury i urbanistyki na Politechnice Gdańskiej. Ogłoszenie wyników konkursu j
W krakowskim salonie KOŁO odbyło się spotkanie z czołowymi polskimi projektantami z pracowni MOHO/CODE. To kolejna inicjatywa producenta wyposażenia łazienek, mająca przybliżyć szerokiej publiczności najnowsze trendy w design
Już 9 maja br. nad poznańską Maltą odbędzie się IV edycja Biegu na Tak ? Run of Spirit. Ideą imprezy jest wspólna rywalizacja i aktywność sportowa bez względu na stopień sprawności uczestników. To jedyna impreza biegowa w
Mariusz Mikołajek i Witold Liszkowski, artyści i wierni kibice WKS Śląsk wraz z kibicowską bracią zbudują we wrocławskim Rynku pokoje sztuki. Przez dziesięć dni przy Pręgierzu wszyscy wrocławianie będą mogli realizować s
mBank w ramach programu mKlienci potrzebującym zachęca do udziału w akcji pomocy dzieciom na WIOSNĘ.Dzieci są naszą przyszłością i nadzieją. To właśnie one wnoszą w nasze życie radość, to one nadają sens naszym dąże
Maj rozpoczyna sezon grillowania, pikników i kipiących warzywami sałatek. Co zrobić, żeby zapach grillowanego mięsa oczarował uczestników? Co podać amatorom delikatniejszych dań? A co dla wielbicieli sałatek? Mam